Roma. 10 obiective turistice pe care nu ai voie sa le ratezi.

Roma. 10 obiective turistice pe care nu ai voie sa le ratezi.

 

      Daca in articolul trecut iti spuneam cum poti ajunge si unde te poti caza in Roma, astazi iti voi prezenta cateva din obiectivele pe care e musai sa le vezi daca treci prin Orasul Etern:

 

 • Colosseum – Colosseumul este un monument turistic aflat in centrul Romei vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea si reprezinta cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman.
  Preturi: 12 euro, pret intreg
               7,5 euro, pentru cetatenii europeni, cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani
  Gratis, pentru toti cetatenii sub 18 ani.

  Program:      
 • 02.01. – 15.02. – 08:30 – 16:30 
 • 16.02.  – 15.03. – 08:30 – 17:00       
 • 16.03 – ultima Sambata a lunii Martie – 08:30 – 17:30
 • Ultima Duminica a lunii Martie – 31.08. – 08:30 – 19:10
 • 01.09 – 30.09. – 08:30 – 19:00
 • 01.10 – ultima Sambata a lunii Octombrie – 08:30 – 18:30
 • Ultima Duminica a lunii Octombrie – 31.12. – 08:30 – 16:30

           Colosseum-ul este inchis pe data de 1 Ianuarie si 25 Decembrie.

  

 • Fontana di Trevi – Fontana di Trevi este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasa fântână arteziană din Roma. Acest monument impresionant domină micuța piață Trevi situată in cartierul Quirinale. Se spune ca dorintele ti se vor indeplini daca arunci o moneda in aceasta fantana.

 

 • Vatican – Cu o suprafata de doar 0.44 km2, Vaticanul este considerat cel mai mic stat din lume. Statul este condus de către episcopul Romei, Papa, și astfel poate fi considerat un stat ecleziastic în care funcțiile înalte sunt ocupate de către clerici. Daca ajungi sa vizitezi Vaticanul, inarmeaza-te totusi cu rabdare. Cozile pot fi destul de lungi.
  Preturi: – 16 euro, pret intreg / 8 euro, pret redus (persoanele cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani).

  Program: Deschis de luni pana Sambata si in ultima Duminica a lunii de la 08:45 la 17:45.

   

 • Pantheon – Cunoscut ca cea mai mare constructie din beton existenta in lume pana in secolul XX, Pantheonul este unul dintre cele mai renumite edificii ale Europei.
  Pantheonul este deschis publicului in fiecare zi si nu exista taxe de vizitare. Cu exceptia zilei de Duminica, programul este intre 08:30 si 19:30.

 

 • Columna lui Traian – Columna lui Traian este un monument antic din Roma construit din ordinul împăratului Traian, pentru comemorarea victoriei sale în Dacia, care s-a păstrat până în zilele noastre. Monumentul se află în Forumul lui Traian, în imediata apropiere – la nord – de Forumul roman. Terminată în 113, columna are exteriorul prevăzut cu un faimos basorelief sculptat, în formă de spirală, care reproduce artistic sub o formă epică războaiele dintre romani și daci purtate de Traian pentru cucerirea Daciei.

 

 • Forumul Roman – Forumul Roman a fost un for al orașului Roma, în jurul zonei centrale a orașului vechi, situat între Dealul Capitolului și Dealul Palatinilor și unde aveau loc activități de comerț, afaceri, religie și administrarea justiției.
  Orar: Forumul Roman este deschis zilnic de la ora 08:30 cu exceptia zilei de Craciun si a Anului Nou. Ora de            inchidere este cu o ora inainte de apusul soarelui dupa cum urmeaza:
  Ultima Duminica din Martie si pana la sfarsitul lunii August: 19:30
  Septembrie: 19:00
  Octombrie: 18:30
  Noiembrie – 15 Februarie: 16:30
  16 Februarie – 15 Martie: 17:00
  16 Martie – ultima Sambata din Martie: 17:30
  Taxa: Intrarea la Forumul Roman nu mai este gratuită, este acoperită de biletul unic care acordă acces la zona Colosseum, Forum și Palatine Hill si costa 12 euro.

  

 • Piazza di Spagna – Piazza di Spagna este unul dintre cele mai populare locuri din Roma si, in acelasi timp, una dintre cele mai frumoase piete. Daca ajungi aici, nu ai cum sa ratezi si Treptele Spaniole.

 

 • Piazza Navona – Este amplasată pe locul fostului Stadion al lui Domițian, construit în secolul I d.Hr.. Piața urmărește conturul deschis al stadionului. Vechii romani obișnuiau să vină aici pentru a urmări reprezentațiile agones, locul fiind astfel cunoscut ca „Circus Agonalis” („arena de competiție”). Se presupune că, în timp, termenul s-a schimbat în in agone, apoi în navone, iar în cele din urmă în contemporanul navona.
  Piazza Navona are nu mai putin de trei fantani absolut superbe, o alta atractie de aici fiind biserica in stil baroc, Sant’Agnese in Agone.

.

 •  Biserica Santa Maria Maggiore – Bazilica Santa Maria Maggiore (în italiana Basilica di Santa Maria Maggiore, cunoscută și ca Santa Maria della Neve, „Sf. Maria Zăpezii”) este una din cele patru bazilici papale din Roma, monument istoric din secolul al cincilea, edificiu înscris pe lista UNESCO a patrimoniului mondial.
  Hramul bisericii este în ziua de 5 August, iar programul de vizitare este zilnic, intre 07:00 si 19:00.

 

 • Piazza del Popolo – Situata intre Colina Quirinale si Colina Pinciana, Piazza del Popolo nu trebuie sa fie trecuta cu vederea daca treceti prin Orasul Etern. Aceasta este una dintre cele mai vechi pieţe publice din Roma.

 Reţinută ca loc al execuţiilor publice până în prima jumătate a secolului al XIX-lea, Piazza del Popolo marchează punctul de pornire al anticei Via Flaminia (care stabilea legătura între Roma şi nordul Italiei, inclusiv cu modernul Rimini, pe atunci numit Ariminum).

 

Lasă un răspuns